Crystal Bay
Tulamben
Tulamben
Scuba Seraya
Scuba Seraya
Nusa Lembongan
Nusa Penida

Om dykplatserna på Bali

Nusa Penida/Lembongan/Ceningan
På paradisöarna Nusa Penida, Ceningan och Lembongan utanför östkusten på Bali finns den bästa dykningen. Sikten är god och reven utanför "Toyapakeh" på Nusa Penida är av världsklass. På Blue Corner eller Crystal Bay ser du mola mola (sunfish), tresher sharks, manta och sköldpaddor. En undervattensgrotta vid Crystal Bay på Nusa Penida är en spännande upplevelse. Vid Manta Point på södra Nusa Penida dyker du tillsammans med mantor.

Menjangan Island
Menjangan är en guldklimp på nordvästra Bali och som tillhör nationalparken Bali Barat. Här gör du väggdyk och revdyk. Här finns även ett vrak på ca 35 meters djup. Det råder god sikt året runt och i slutet av torrperioden är det inte ovanligt med sikt på upp till 40-50 meter.

Tulamben
Under andra världskriget torpederades USAT Liberty av den japanska ubåten I-166 i sundet mellan Bali och Lombok. Nu ligger det 120 meter långa vraket bara 30 meter från stranden på ett djup mellan 5-30 meter. Här finns ytterligare några bra dykplatser, varav en drop-off.

Gili Tepekong och Mimpang
Förutom några bra dykplatser vid Padang Bai så dyker du efter en kort båtresa från Candidasa vid Gili Mimpang, Gili Tepekong eller Gili Biaha. Detta område är hajrikt och med variation av vägg, floddalar och sluttande rev. Här kan det råda starka strömmar och för att dyka här krävs erfarenhet.

Secret Bay
Detta är ett paradis för undervattensfotografen. Här ser du sjöhästar, frogfish, sea snakes, nudibranchs, ghost pipefish och mycket annat. Dykutflykter hit annordnas endast efter förfrågan.