Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat

Att ta sig till Raja Ampat

Från Bali
Från Bali är det enklast att flyga via Makassar eller Manado på Sulawesi. Välj att övernatta på hotell eller vänta på flygplatsen för vidare transfer till Sorong tidig dagen efter. Flyg trafikerar Bali till Makassar och Manado flera gånger dagligen. På flygresan tillbaka från Sorong till Bali behövs ingen övernattning. Snabbast väg tillbaka är transfer via Makassar.

Från Manado
Från Manado går direktflyg tidigt på morgonen till Sorong.

Från Jakarta
Från Jakarta flyger du enklast via Manado eller Makassar till Sorong.

Från Sverige
Från sverige är det anklast att flyga till Singapore för vidaretransfer till Manado. Antingen väljer du att övernatta på hotell vid ankomsten till Manado eller vänta på flygplatsen för vidare transfer till Sorong tidig morgon dagen efter.

Vid ankomst
Vid ankomsten till Sorong blir du uppmött på flygplatsen för vidaretransport till hamnen. Det är en kortare bilresa på ca 10 minuter. Från hamnen avgår båtarna sedan till Raja Ampat och respektive dykresort.

Har du valt att bo på Misool Eco Resort blir du uppmött på flygplatsen för vidaretransport till övernattningshotell. Båten går sedan till Misool dagen därpå. Se avgångstider för 2024 och 2025.

Resetillstånd
Utöver de visumregler som gäller vid inresa till Indonesien så utfärdar polisen ett resetillstånd till dig på plats vid ankomst till Sorong. Här överlämnar du 3 passfoton, 3 kopior på fotosidan i ditt pass samt 3 kopior på ditt visum till Indonesien. Resetillståndet (Surat Jalan) utfärdas snabbt vid ankomst.