Nedan finner du nyttig information och svar på de vanligaste frågorna som kan uppkomma inför en resa. Om du inte skulle hitta svaret på just din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Hur bra dykning kan jag förvänta mig

Indonesien är världens mest marinrika zon. Ca 17% av världens alla korallrev finns här. I vattnet är det mycket god sikt och behaglig temperatur året runt.

Ett urval av utmärkta förhållanden för dykning i Indonesien är Bali, Komodo, Raja Ampat, Alor, Sulawesi med Bunaken och Lembeh i norr och Wakatobi i söder.

När är bästa tiden att dyka på Bali

Bali är en typisk året-runt-destination. Under perioden april-november är det torrperiod med normal luftfuktighet. Sikten i vattnet är mycket bra. Under december-mars är det regnperiod med stigande luftfuktighet. Regnperioden innebär dock inte att det regnar hela tiden. Det kan vara soligt i flera dagar i sträck innan det kommer en skur.

När är bästa tiden att dyka på Komodo

Kring Komodoöarna är det bra dykning året runt. Bästa tiden är perioden mars-november. I norra delen är det generellt bra sikt året runt. Under regnperioden december-februari ser man exempelvis mer manta än under torrperioden men det kan också gå ganska hög sjö. Sikten i södra delen är bättre under regnperioden.

När är bästa tiden att dyka på Raja Ampat

Raja Ampat på Papua är en året-runt-destination. Här finns varken regn eller torrperiod. När det regnar kommer skurarna oftast under kvällstid. Vid väderomställningar är det högst osannolikt att det påverkar dykningens förutsättningar.

När är bästa tiden att dyka på Sulawesi

Norra Sulawesi är en året-runt-destination. Under perioden februari-oktober är det bra väder med mycket solsken. När västmonsunen drar fram perioden november-januari kan det regna, men oftast bara en stund under eftermiddagarna.

Kan jag som inte dyker följa med på dykresa

Det går utmärkt att följa med på alla våra dykutflykter och Liveaboards. Snorkling ingår i priserna för icke-dykare och du får precis samma service som de som dyker. Liveaboard passar även dig som inte dyker och som vill uppleva någonting spännande utöver det vanliga.

Hur lång tid i förväg behöver jag boka

Våra dykdestinationer på Liveaboards är mycket populära och du bör alltid vara ute i god tid för att boka. Reser du ensam och är flexibel med datumen kan det bokas in med kort varsel. Gäller det dykkurs bör du också boka i god tid för att kunna genomföra kursen på dina önskade datum. För enstaka dagsutflykter på Bali går det bra att boka minst 48 timmar innan önskad utflykt. Gäller det en dyksafari som sträcker sig över flera dagar bör den bokas i god tid så att det finns rum kvar hos våra resortpartners.

Jag är ingen erfaren dykare

Vi erbjuder dykning för såväl nybörjaren som den med mer erfarenhet. Dykgruppen anpassas alltid utefter erfarenhet. Varje grupp har en egen dykguide. Dock avråder vi att boka dykutflykter till specifika platser för den som är mindre erfaren. Det finns gott om dykplatser som passar både nybörjare och den mer erfarne.

Kan man önska att få vegetarisk mat

Vänligen meddela dina matkrav när du bokar din dykresa med oss, så att vi kan uppfylla din förfrågan.

Bokar ni flyg också

Från sverige till Indonesien bokar vi inte flyg. Vi bokar inrikesflyg från din ankomstort i Indonesien för vidaretransfer till din bokade dykdestination/er.

Behöver jag ta med egen dykutrustning

Dykutrustning finns att hyra på alla destinationer. Se priser på respektive destination. Flaskor och viktbälte ingår alltid. Om du tar med egen utrustning så rekommenderar vi att du minst använder en 3mm kort- eller lång våtdräkt. Är resan planerad till södra Komodo bör våtdräkten vara lång och 5mm tjock. Tänk på att du behöver en YOKE-koppling ansluten till din regulator. Det finns ett begränsat antal flaskor med DIN-anslutning på vissa destinationer.

Finns det Nitrox

Nitrox finns att få på de flesta destinationer. Mer information om Nitrox finns på respektive destination.

Finns säkerhetsutrustning med på dykutflykterna

Varje dykguide har en ytmarkeringsboj som används vid uppstigning. På alla båtar finns syrgas, förstahjälpen, VHF-radio och annan behjälplig nödutrustning.

Boende utöver det som ingår i dykresan

Vi kan hjälpa er att boka eller rekommendera hotell som passar era önskemål och er budget bäst.