Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat
Dykresor Raja Ampat

Båten är trettiofyra meter lång och sju meter bred, byggd och designad speciellt för dykning. Det finns sex sovkabiner för tolv personer och alla kabiner har luftkonditionering, badrum med toa och dusch. Båten har soldäck med bekväma solstolar och en solskyddad terass.

Det finns en lounge med TV och dvd-spelare och specialbyggd bänk för hanterinng av undervattenskameror. Under resan serveras det tre utsökta måltider per dag, frukost, lunch och middag.

Pris per person

Hytt Dagar Pris
Dubbelhytt 11 USD 3450.00
Singelhytt 11 USD 4100.00

Pris per person Utrustning måste förbokas

Övrigt Pris per dag
Hyra av komplett dykutrustning USD 35,00
Hyra av snorklingsutrustning USD 10,00

Båtens resväg

Första resdagen
Vid ankomsten till Sorong blir du uppmött på flygplatsen. Transfer från flygplatsen till båten ingår och tar ca 10 minuter. På båten får du sedan en kortare genomgång av de rutiner som gäller under resan. Under tiden båten kastar loss installerar du dig i din kabin.

Dag två och framåt
Dagarna planeras efter väder och vind. 3-4 dyk per dag. Under kvällarna ankrar båten i lugna vikar och det finns tid över för härliga strandhugg.

Sista resdagen
På den sista dagen lägger båten till i Sorong. Efter frukost sker transfer till flygplatsen för flygresa tillbaka till din nästa destination.

Övring information

Resan inkluderar
Boende i AC hytt med helpension (frukost, lunch, middag), kaffe, te och dryck, 3-4 dyk per dag, dykguide, flaskor och viktbälte.

Raja Ampat Marine Park Entrance fee
Du betalar vid ankomst en nationalparksavgift på f.n USD 75,00.

Båtens utrustning
Navigationsutrustning består av ekolod, GPS, SSB radio, VHF radio och kompass. Säkerhetsutrustningen består av två livbåtar, tjugofem flytvästar, fyra flytbojar, brandvarnare och brandsläckare. Syrgas och första hjälpen-utrustning.

Övrig prisinformation
Alla priser är inklusive 21% skatt och serviceavgifter.

Betalning med kort
Betalar du med AMEX, Mastercard eller VISA tillkommer en extra avgift på f.n. 3% av det totala beloppet.

Betalning med kontanter
Det går bra att betala med US Dollar, Euros, Indonesiska Rupiah (IDR)
Tänk på att dollarsedlar utgivna före 2005 inte accepteras som betalning någonstans i Indonesien.

Så här tar du dig enklast hit

Från Bali
Från Bali är det enklast att flyga via Makassar eller Manado på Sulawesi. Välj att övernatta på hotell eller vänta på flygplatsen för vidare transfer till Sorong tidig dagen efter. Flyg trafikerar Bali till Makassar och Manado flera gånger dagligen. På flygresan tillbaka från Sorong till Bali behövs ingen övernattning. Snabbast väg tillbaka är transfer via Makassar.

Från Manado
Från Manado går direktflyg tidigt på morgonen till Sorong.

Från Jakarta
Från Jakarta flyger du enklast via Manado eller Makassar till Sorong.

Från Sverige
Från sverige är det anklast att flyga till Singapore för vidaretransfer till Manado. Antingen väljer du att övernatta på hotell vid ankomsten till Manado eller vänta på flygplatsen för vidare transfer till Sorong tidig morgon dagen efter.

Flygbiljetter
Flygbiljetter levereras till dig som e-ticket via e-post.

Resetillstånd
Utöver de visumregler som gäller vid inresa till Indonesien så utfärdar polisen ett resetillstånd till dig på plats vid ankomst till Sorong. Här överlämnar du 3 passfoton, 3 kopior på fotosidan i ditt pass samt 3 kopior på ditt visum till Indonesien. Resetillståndet (Surat Jalan) utfärdas snabbt vid ankomst.